„Egyetemistaként tudtam meg, hogy a gyerekkori pöccintgetésen túl van egy professzionális gombfoci is, a szektorlabda. Emlékszem, ahogy beléptünk a helyiségbe, rögtön az ajtó mellett egy nagy bekeretezett kép fogadta a látogatót. A képen az akkori gombfoci-válogatott volt – kivétel nélkül mindenki melegítőben! Azonnal éreztem, hogy ez valami nagyon különös, érdekes szubkultúra, megannyi kedves őrülttel. Később eszembe jutott, hogy a szektorlabda remek közege lehetne egy sztorinak, úgyhogy összeálltunk Vékes Csabával, és kitaláltunk egy történetet, ami ebben a világban játszódik” 

– emlékezett vissza Gönye László, a Lepattanó című film társforgatókönyvírója, miként merült fel benne a történet alapötlete.

Az elmúlt évek egyik legnézettebb magyar alkotásának, a Szia, életem! író-rendezőjének, Vékes Csabának az új vígjátékában nem akármilyen sztárok tűnnek fel: Scherer Péter, Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Rába Roland, Elek Ferenc és Mucsi Zoltán mellett a Dallasban Bobby Ewingot alakító Patrick Duffy-t is sikerült megnyerniük. És mint a hivatalos ismertetőből kiderül, ezúttal sem egy szegény kispolgárt alakít.

Részlet a Lepattanó című filmből
Forrás: JUNO11 Distribution

A történet főszereplője, Kálmán (Scherer Péter) véresen komolyan veszi a gombfocit és éppen Európa-bajnokságra készül a csapatával, amikor a selejtező során pénzügyi okokból kizárják őket. A végtelen elkeseredésükből egy váratlan esemény rángatja ki őket: egy milliárdos (Patrick Duffy) ugyanis véletlenül száz millió forintot utal a számlájukról és persze tudják, hogy nem őket illeti a pénz, de a kísértés annál hatalmasabb. 

A vígjáték a JUNO11 Distribution forgalmazásában a tervek szerint szeptember végén kerül a mozikba.

Kiemelt kép: Lepattanó (Forrás: JUNO11 Distribution)