Az Obádovics, csak így emlegetik sokan Obádovics J. Gyula Matematika című tankönyvét, amelyből generációk sora tanulta meg: a matematika nem mumus, csak közérthetően kell tálalni. A kilencvenhét éves tudós pedagógus Balatonszárszón, egy part menti kis kertes házban él feleségével, és amikor nem a jegyzeteit rendezi, saját készítésű diópálinkájából merít új ötleteket.

Lapunknak korábban azt nyilatkozta: „Azt hiszem, én sosem voltam olyan klasszikus szobatudósféle, szeretem a humort, a derűt, a nyüzsgő, jó társaságot, az életet.” Erről tanúságot is tett nemrégiben a 97 éves tanár, aki 34,11 másodperces idővel bajnok lett 100 méteres síkfutásban a szenior atléták országos bajnokságán.

Magazinunknak a már említett interjúban elárulta: „Fiatalkoromban atletizáltam, szertornáztam, később sokáig jógáztam, ma az évszaktól függetlenül a kertben teszünk-veszünk a feleségemmel, délutánonként meg lekocogok a partig meg vissza. Igaz, amióta néhány éve volt egy kis gerincműtétem, kicsit tovább kell utána nyújtani a hátamat a hintaszékben.”

Az Obádovics Gyulával készült teljes beszélgetést itt olvashatja:

Hiszek az emberben! – beszélgetés Obádovics Gyulával | Magyar Krónika

A hosszú élet titka a humor, a jó társasági élet és a diópálinka – a kilencvenhat éves Obádovics Gyulát korábbi interjúnkkal köszöntjük!