Az eseményen délután háromtól Kézműves játszóházzal, majd fél öttől az Álomzug Társulás Kocsonyakirályfi című bábos meséjének bemutatójával várják a gyerekeket és a szülőket. Az utóbbi előadás arról szól, hogy mi sül ki abból, amikor a főszereplőnő, Mici királykisasszony, aki egyáltalán nem akar férjhez menni, mégis szerelmes lesz egy titokzatos idegenbe. Miként a darab ismertetőjében írják:

,,Mici Királykisasszony két dolgot szeret a világon a legjobban: a finom ételek megalkotását és királyi apukáját. Mondjuk királyi apukája szerint igazán szerethetne egy harmadikat is, például a férjhez menést egy királyfihoz, lovaghoz vagy szakácsmesterhez. Mici királykisasszony azonban hallani sem akar a szerelemről meg a házasodásról – egy darabig. Azután pedig már ki sem tudja verni a fejéből azt a titokzatos idegent, akit elég volt egyszer látni, hogy megszeresse… Hogy ebből mi sül ki? Ez kiderül a meséből!”

A mesét Szegedi Katalin írta és rajzolta, bábosra és bábokra Papp Melinda igazította, a bábok, a díszletek és a jelmez Szegedi Katalin, Tóth Krisztina, és Néder Norbert munkáját dicsérik, a zenét Szabó Balázs szerezte, a darabot pedig Tóth Krisztina adja elő.

Amikor csak a mese van – interjú Szegedi Katalin illusztrátor-íróval | Magyar Krónika

„Mellékvágányra visz bármiféle konzultáció vagy előzetes elgondolás, azt szeretem, ha magamra hagynak a történettel” – mondja Szegedi Katalin, aki elsődlegesen rajzolja, de sok esetben már szerzőként is jegyzi korunk legszebb meséit. A díjnyertes illusztrátorral Balaton-közeli otthonában beszélgettünk.

Kiemelt kép: Kocsonyakirályfi (Forrás: Kastélymesék)