A kelták területe egykor a Brit-szigetektől Kis-Ázsiáig terjedt, az i. e. 4. században kifosztották Rómát, sőt a múlt század óta már a képregények és rajzfilmek világát is meghódították! – olvasható a múzeum honlapján.

Az Aquincumba látogató hazai és külföldi hagyományőrző csapatok közreműködésével az érdeklődők megismerhetik, hogyan éltek, öltözködtek és harcoltak a kelta törzsek. Mindemellett az idei évben egy, a római hadseregben szolgáló, de barbár hátterű katonákból álló segédcsapat képviselői is felállítják sátrukat a rendezvényen.

Felfedezésekor római fürdőnek hitték az aquincumi romokat | Magyar Krónika

1894-ben, 130 évvel ezelőtt, május 10-én nyitotta meg kapuit az Aquincumi Múzeum.

Az ismeretterjesztő régészeti előadások, tárlatvezetések, valamint a múzeum raktárában tett látogatások révén megtudhatjuk, miként épült fel a barbár törzsek társadalma, milyen szokásaik voltak, mit viseltek. Emellett megismerhetjük az ókori Aquincumot a barbár támadástól védő római katonaság életét is.

A jövő kérdéseire választ keresőket várja a romok között keringő vándorjós, valamint az ogham kövek mestere. Az ifjú kalandorok bátorságpróbán, kincskereső játékon és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. A látogatók különböző mesterségekkel ismerkedhetnek meg a csontfaragástól a növényi festésig. Ezen felül vadászmadár bemutató, interaktív csata, viseletbemutató, barbár szépségszalon, árusok utcája és még sok más programelem várja a látogatókat!

Időpont: 2024. október 5-6., 10.00-18.00
Helyszín: BTM Aquincumi Múzeumban (1031 Budapest, Szentendrei út 135.)

A belépés III. kerületi állandó lakcímmel rendelkezők lakosok számára ingyenes!

Kiemelt kép: Aquincum Múzeum Facebook-oldala / Szilágyi Nóra