2000-ban az Európa Tanács felismerve a gazdag európai táji örökség jelentőségét, kinevezte október 20-át a táj nemzetközi napjának, ennek apropóján pedig a Körös-Maros Nemzeti Park három izgalmas túrát is szervez.

Színek varázsa őszi túra (október 19.)

Ezen a kiránduláson a Réhelyi tanösvényen egy színpompás sétát tehetünk, amelynek során bemutatják a terület ilyenkor jellemző állat- és növényvilágát. Az út során még virágzásban lévő növényeket, színüket váltó bokrokat, vöröslő terméseket láthatunk és valószínűleg őzeket, nyulakat és ragadozó madarakat is. Valamint az őszi csapadék előcsalogatja az itt élő gombákat, amelyekről még többet is megtudhatunk a látogatóközpontban A gombák földjén című időszakos kiállításon.

Őszi séta Szeged legnagyobb erdejében (október 19.)

A Maros jobb partján, a torkolattól kevéssel feljebb, kiterjedt, védett erdőségek találhatók, amelyek Szeged külterületéhez tartoznak és térségi szinten jelentős értéket képviselnek. A túra során ezen erdők életébe nyerhetünk bepillantást, az év egyik legszebb őszi szakában. A szervezők felhívják a vendégek figyelmét arra, hogy a túrára gyaloglásra alkalmas, vízálló cipő szükséges.

Galagonyapirosítás Bélmegyeren a Táj Nemzetközi Napján (október 20.)

A Bélmegyeri Fáspuszta a nemzeti park leglátványosabb tájainak egyike, a túra során során bejárhatjuk a védett terület erdeit, az erdőfoltok között elterülő pusztán meglátogathatjuk a névadó, koros, őszi lombozatot viselő fákat, közöttük a helyenként fává növő galagonyákat és a kiterjedt őszirózsamezőket.

A Bélmegyeri Fáspuszta (Forrás: Facebook)
A túrák hossza, a pontos időpontja, valamint a részvételi díjak és minden egyéb információ a Körös-Maros Nemzeti Park Facebook-oldalán olvashatóak.

Kiemelt kép: A Réhelyi tanösvény (Forrás: Facebook)