A Viber nevű, Magyarországon is széles körben használt üzenetküldő alkalmazás bejelentette: célja egy európai szuperalkalmazás létrehozása, amely megkönnyítené a fogyasztók és márkák közötti kapcsolatot. Mariia Martyrosian, a vállalat globális PR- és marketingigazgatója a cég budapesti sajtótájékoztatóján rámutatott, hogy bár a magyar lakosság nagy része használ üzenetküldő vagy közösségimédia-alkalmazásokat, a fogyasztói bizalom hiánya még mindig akadályozza a zavartalan kereskedelmet.

A Viber ennek megoldására különböző eszközöket kínál, beleértve a márkák manuális azonosítását és az igazolt vállalkozások kék pipával való jelzését, illetve a moderált nyilvános felületek biztosítását.

A Viber Business jelenleg több mint húszezer ügyfelet szolgál ki világszerte, és a cég célja, hogy a nagyvállalatok mellett a kis- és középvállalkozások, valamint a mikrovállalkozások számára is elérhetővé tegye szolgáltatásait. Konstantin Kostadinov, a Viber globális stratégiai ügyfélkapcsolatokért felelős igazgatója kiemelte a cég által kínált lehetőségeket, például a matricákat, filtereket és csevegőbotokat.

Külön említést érdemel a magyar Talk-a-bot startup, amely már 2016 óta dolgozik együtt a Viberrel.

A kommunikáció biztonsága a Viber egyik legnagyobb előnye. Az üzenetek végponttól végpontig titkosítva vannak, és a cégek ügyfélszolgálata ingyenesen hívható közvetlenül az alkalmazásból, mindössze egy kattintással.

Noa Bar Shay, a Viber értékesítésért és ügyfélkapcsolatokért felelős igazgatója elmondta, hogy a Viber Business már sikeresen működik Görögországban és a Fülöp-szigeteken, hamarosan pedig Magyarországon is elérhető lesz.

A vállalat célja, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások számára is biztosítsa a hatékony és biztonságos kommunikáció lehetőségét, akár pénzügyi tranzakciók lebonyolításában is.

A Viber tervei között szerepel, hogy a fizetési megoldásukat, a Viber Paymentset is integrálják a Viber Business platformra. Noha az engedélyeztetési folyamatok bonyolultak, a cél az, hogy gördülékenyek és biztonságosak legyenek a fizetések.

Fotó: Viber