Miként egy korábbi összeállításunkban írtuk, a rossz emlékű Post Mortemre gondolva nem feltétlenül sül ki jó abból, ha magyar alkotók a horrorral próbálkoznak, Cibulya Nikol első egész estés műve azonban nem csak az előzetes várakozásokhoz képest sikerült erősre: a 40. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon különdíjban részesítették.

Egy nyomasztó horror és a legnagyobb hazai sztár – 4 magyar film is érkezik novemberben a mozikba | Magyar Krónika

Herendi Gábor ismét közönségprodukciót rendezett, Török Zoltán a svéd vadonba kalauzol el – és ez még nem minden.

A varsói elismerés apropóján így nyilatkozott a rendező:

„Óriási megtiszteltetés ez a díj, teljesen váratlanul ért. Nagyon fontos visszacsatolás számomra, hogy ennek a műfajnak ’A’ kategóriás fesztiválon is van helye.”

A Holnap meghalok producere, Kárpát György szerint: „Egészen csodálatos szakmai visszacsatolás volt már a varsói versenybe kerülés önmagában is. Amikor a világpremier után az első hétvégén láttuk, hogy a filmnek a díjátadó utánra is betettek egy vetítést, eljátszottunk a gondolattal, hogy esetleg díjazhatnak minket. A Holnap meghalok sikere annak a visszacsatolása, hogy szakmaisággal lehet eredményt elérni.”

A hamarosan a magyar mozikban is látható horror főszereplője Kurta Niké egy várandós lányt formál meg, aki visszavonul az erdő közepén fekvő családi nyaralójukba, majd megszállja a gondolat, hogy akárcsak az anyja, ő is épp a 34. születésnapján fog meghalni az ottléte alatt. A félelme és a magány enyhítése érdekében elhívja a féltestvérét és a legjobb barátnőjét is, miközben egyre több paranormális jelenség követi egymást.

Az alkotás nemzetközi karrierje nem ért véget Varsóban, ugyanis a fantasztikus filmekre specializálódott 52. Curtas Festival do Imaxinario spanyol nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjában is szerepel.

Kiemelt kép: A Holnap meghalok című film plakátja (Forrás: Vertigo Média kft.)