A Budapest Design Week izgalmas programokkal kapcsolja össze a hazai dizájn világának különböző területeit az idén is. Tíz napon keretül workshopok, pop-up vásárok, látványos kiállítások és tárlatvezetések váltják egymást, amelyek bepillantást kínálnak a magyar dizájn és a tárgykultúra világába. Évről évre bővül és eklektikusabbá válik a programkínálat. Már rég nemcsak a nagy és elismert intézményekben, hanem kisebb, független kezdeményezéseken keresztül is felfedezhetjük a magyar dizájn aktuális trendjeit.

Kiemelt eseménynek számít a Red-dot díjas 360 Design Budapest kiállítás a Nyugati Pályaudvar várótermében, amelynek küldetése, hogy növelje a hazai és a regionális alkotók ismertségét, a márkák piacra lépését, és új, innovatív, fenntartható irányokat mutasson be az ágazatban.

Budapest Design Week (Forrás: Facebook)

Nem mehetünk el szó nélkül az Art Market Budapest mellett sem, amely Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi kortárs képzőművészeti vására, egyúttal Magyarország legnagyobb művészeti kiállítása, amelyen az idén is közel száz kiállító vesz részt nagyjából harminc országból. Több, mint ötszáz művész sok ezer alkotása látható és vásárolható meg a Millenárison október 17-től 20-ig. Szintén a Millenárison az ELLE Decoration magazin harmadik alkalommal adja át EDIDA díjait a magyar dizájn szakma legjobb és leginspirálóbb alkotóinak.

Szintén a fesztivál kiemelt eseménye a Petőfi Irodalmi Múzeumban a Hungarian Fashion & Design Agency és a Független Iparművészeti Kortárs Szalon szakmai együttműködésének keretében második alkalommal megvalósuló FIKSZ Design Vásár, ahol közvetlenül az iparművészektől vásárolhatunk egyedi alkotásokat.

A részletes program a Budapest Design Week hivatalos oldalán böngészhető.

Kiemelt kép: Budapest Design Week (Forrás: Facebook)