Manapság az Agatha Christie-adaptációk reneszánszát éljük, a brit Kenneth Branagh a 2017-es Gyilkosság az Orient expresszen után feldolgozta a Halál a Nílusont és a Szeánsz Velencébent is, sajnos inkább kevesebb, mint több sikerrel, de az írónő világa tagadhatatlanul hatást gyakorolt a Netflixen debütált Tőrbe ejtve 1-2-re is.

Ugyanezek a stílusjegyek köszönnek majd vissza Fazakas Péter új krimijében is. A rendező korábban az Árulókkal vagy A játszmával is bizonyította, igencsak járatos a bűnügyi filmek világában. A történetben egy idősotthonban elkövetett gyilkosság ügyében nyomoz Kern András és felsorolni is nehéz, hány neves színész tűnik fel mellette a vásznon: Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Hámori Ildikó, Jordán Tamás, Pogány Judit, Elek Ferenc és Koltai Róbert is megformál egy-egy karaktert, aki ilyen-olyan módon érintett a bűnügyben.

Ma este gyilkolunk – Kern András nyomoz, mindenki hazudik | Magyar Krónika

Új magyar film forog a nyáron, egészen parádés szereposztással. Kern, Bodrogi, Koltai, Jordán… talán ennyi is elég a jóból, ami amúgy krimi!

A Ma este gyilkolunk korábban a miskolci Cinefesten debütált, számos néző pedig megosztotta a véleményét a filmes közösségi oldalon, a Letterboxdon. Van, aki szerint „kiszámítható, de cuki”, de akad, aki bővebben is kifejti, mit gondol az alkotásról:

,,Aranyos film, a színészek látványosan élvezik, hogy ott vannak, így pedig azért nehéz rá haragudni, hiába klisék halmaza. Számomra Agatha Christie legnagyobb erénye, hogy nem mindig a “legmeglepőbb” ember lesz a gyilkos. Sokszor tényleg az egyike a gyanúsítottaknak. Ezt pedig rengeteg Christie-szerű adaptáció rontja el: bár nagyon meg akarják lepni a nézőt, a tapasztalt krimifogyasztók mégis mindig nehézség nélkül meg tudják mondani, hogy mi fog történni.”

Hogy mi is az igazság, az október 31-én derül ki, amikor országos forgalmazásban is látható lesz a film a hazai mozikban.

Kiemelt kép: Ma este gyilkolunk (Forrás: InterCom)