Sosem volt titok, hogy Bérczesi Róbertnek meggyűlt a baja a kábítószerekkel, azonban immáron több mint négy éve absztinens, lényegében ezt ünnepli meg a Mi Van a Falon Túl? elnevezésű koncertjével, amelyen ha épp nem gitárt ragad és énekel, akkor a leszokás küzdelmes útjáról beszél tanácsokat adva mindazoknak, akik épp hasonló problémával harcolnak, mint ő egykoron és felhívja a figyelmet arra, hogy igenis van kiút. A beszélgetés moderátora Dr. Csigó Katalin pszichológus lesz, a műsor végén kérdezz-felelek közönségtalálkozóra és dedikálásra is sor kerül.

A Hiperkarma frontemberének rendkívül fontos ez az esemény, miként a Facebook-oldalán írta:

,,Október 5-ét kineveztem az Elengedés Napjának. Ezen a napon fogom ugyanis hivatalosan is letenni azt a húsz éven át cipelt terhet, amit az aktív kábítószerfüggőség jelentett az életemben. Beszélgetünk, sztorizok a drogos időkről, közben előadok egy csokorra valót a témához kapcsolódó dalaim közül, majd levonom a tanulságot és hitet teszek az abszolút józan élet mellett. Tartsatok velem ezen az új és izgalmas úton!”

Október 31-én kerül egyébként mozikban Till Attila új filmje, a szintén a függőség témakörét boncolgató És mi van Tomival? című dráma-vígjáték, amelynek az egyik betétdala, a Hiperkarma nagy slágere, a Lidocain lesz.

Ezért nem szabad játszani mások érzelmeivel a Hiperkarma frontembere szerint | Magyar Krónika

Régi-új rovatunkban ismert embereket kérünk arra, meséljenek egy dalról, ami valamilyen okból fontos számukra. Ezúttal egy évekkel korábbi, kizárólag nyomtatásban megjelent epizódot hoztunk, amelyben Bérczesi Robi, a Hiperkarma frontembere mondja el, mit jelent neki John Lennon Instant Karma! című dala.

Kiemelt kép: Bérczesi Róbert (Fotó: Soós Lajos)