Mivel július 27-én világklasszis férfi kardozóink egyikének sem sikerült a legjobb négybe kerülnie, így még jobban vártuk a sikert másnap.

A versenyben azonban még napközben elbúcsúztunk Siklósi Gergelytől és Koch Mátétól is, előbbi a 9., míg utóbbi a 17. helyen zárt. Andrásfi Tibor viszont nem kis meglepetést okozva, a bronzéremért léphetett a pástra vasárnap este. A végig kiélezett csatában, aranyponttal végül egyiptomi ellenfele, Mohamed el-Szajed győzött a Grand Palais kiállítócsarnokban megrendezett asszóban, így a magyar vívó végül az előkelő 4., pontszerző helyen fejezte be a versenyt.

A BVSC vívója, aki a júniusi Európa-bajnokságon bronzérmes lett, nagyon összeszedett vívással, a Londonban ötkarikás bajnok Ruben Limardo Gascont, az ugyancsak venezuelai Grabiel Lugót és az olasz Federico Vismarát legyőzve menetelt az elődöntőig. Ott nagy csatában, az utolsó másodpercekben egyenlítve harcolta ki a hosszabbítást, amelyben azonban alulmaradt a Tokióban csapatban olimpiai bajnok japán Kano Kokival szemben.

Forrás: olimpia.hu
Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor