A Seveled és a Coming Out rendezőjéről, Orosz Dénesről már kiderült, otthonosan mozog a romantikus vígjátékok műfajában, a Goda Krisztina és Kormos Anett forgatókönyve alapján készült Hogyan tudnék élni nélküled?-ben pedig olyan színészek váltják majd egymást a vásznon, mint Törőcsik Franciska, Ember Márk, Marics Peti, Kirády Marcell, Márkus Luca és Kovács Harmat. A film az egykori bulis balatoni nyarakat és azok felejthetetlen, sokszor romantikus emlékeit idézi meg nosztalgikusan.

A Hogyan tudnék élni nélküled? plakátja (Forrás: InterCom)

A zenés produkció egyik főszereplője, Lili a szerelme halála után magányosan, befordulva tölti a mindennapjait, aztán váratlanul rábukkan a szülei lakásában édesanyja naplójában egy köteg szerelmes levélre. Ezeket olvasva megelevenedik előtte a múlt, a kilencvenes évek elejének egyik felejtethetetlen nyara. A szülője, Eszter ugyanis két barátnőjével a magyar tengeren vakációzott, elhatározta, hogy hűséges marad a karót nyelt párjához, azonban a terveit felrúgta, amikor megismerkedett egy szigligeti strandon koncertező együttes laza és szellemes zenészével, a románc pedig nem csak a fiatalok, hanem a gyerekeik életére is hatással lesz.

,,A 90-es évek a gyerekkorom, a Balaton pedig még inkább. A fagyik, a barátok, a játszótér a parton, a minigolf, a bicajozások, a zsebpénzből összespórolt margarétás top. Sok kedves emlékem jött elő a forgatás alatt. Vicces, hogy egy olyan kosztümös filmben játszom, aminek a világát személyesen láttam gyerekként.”

– árulta el Törőcsik Franciska.

Vele ellentétben Kirády Marcellnek bár nincsenek személyes emlékei a kilencvenes évek Balatonjáról, de mint elárulta, szívesen nézeget régi képeket, amelyekből sugárzik, a szülei éppen olyan lázadóak voltak, mint amilyen fiatalt ő is alakít a zenekar tagjaként Ember Márk és Marics Peti társaságában.

A Hogyan tudnék élni nélküled? December 12-én debütál a hazai mozikban.

Kiemelt kép: Hogyan tudnék élni nélküled? (Forrás: InterCom)