Az elmúlt tizenhét év során már százhetven kimagaslóan tehetséges fiatal zeneművész vehette át a Junior Prima Díjat és az ezzel járó anyagi támogatást az MVM Zrt. támogatásával. Az elismerés rangját hitelesíti, hogy számos kitüntetett fiatal azóta már a zenei élet élvonalába tartozik. Az az MVM Classic&Club sorozaton fellépő fiatalok már mind felkerültek a hazai klasszikus és jazz zenei élet térképére, így két igencsak erőteljes koncertre számíthatunk. Az Ötpacsirta Szalonban szeptember 11-én Brahms, Schubert, Chopin és Wagner mellett olyan kortárs szerző, Tabakova különleges szólószvitjét is terítékre kerül, miként a ritkán hallható orosz Davidov Szökőkútnál című műve is felcsendül, végül az estét Poulenc énekhangra és zongorára írt dallamaival zárul. A Jedermann Caféban szeprember 17-én az Artisjus-díjas formáció, azaz Nagy Emma énekes és Horváth Balázs jazz zongorista a különböző zenei világok között kalandozik majd, mindkét eseményen Bucz Magor házigazda mutatja be a művészetek és műveket, zenetörténeti érdekességeket is megosztva a közönséggel.

Nagy Emma és Horváth Balázs (Forrás: MVM Classic&Club)

A fellépő művészek a következők:

Tuznik Natália

2022-ben diplomázott a Zeneakadémián, ahol olyan jeles énekművész-tanároknál tanult, mint Meláth Andrea és Marton Éva. Ugyanebben az évben debütált a Magyar Állami Operaházban, ahol jelenleg a Falstaff, Manon Lescaut és a Figaro házassága című operákban látható. Elismerései közül kiemelkednek az V. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyen elnyert különdíjai. 

Balog Nella

Édesanyja inspirálta, hogy a csellózást válassza hivatásául, de saját bevallása szerint tanáraira is példaképként tekint. A jelenleg Münchenben tanuló fiatal tehetség gyakran fellép neves zenekarok szólistájaként, mint a Stuttgarter Kammerorchester, a Bad Reichenhaller Philharmoniker, a Szent István Filharmonikus Zenekar és a Mendelssohn Kamarazenekar. 

Balázs-Piri Soma

Bár mindössze húsz éves, mégis világlátott művész, hiszen számos hazai hangversenyén túl koncertezett már többek között Strasbourgban, Londonban, Dohában és New Yorkban is. Mentorai közül Bogányi Gergelyt és Kerek Ferencet emeli ki, amellett, hogy szoros szakmai és baráti kapcsolat fűzi Plácido Domingóhoz is. 2023-tól a salzburgi Mozarteum hallgatója.

Nagy Emma

Négyéves kora óta zenél. A budapesti Bartók Konzervatórium jazz-ének tagozatán Karosi Júliától, Dr. Lakatos Ágnestől és Pozsár Mátétól tanult. Jelenleg a Zeneakadémia alkalmazott zeneszerzés szakirányának hallgatója. A 2018-ban alakult Nagy Emma Quintettel számos koncertet adott itthon és külföldön is kitörő sikerrel. A formáció elismerései közül kiemelkedik a 2023-ban elnyert Artisjus-díj.

Horváth Balázs

Tizenkétéves kora óta a mindennapjainak része a zongorázás. A Zeneakadémián Oláh Kálmán és Oláh Krisztián keze alatt pallérozta tudását. Tinédzser kora óta koncertezik, zenészpartnerei a hazai jazzélet meghatározó alakjai. Együtt játszott többek között Szőke Nikolettával, Bágyi Balázzsal, Egri Jánossal, Kalmár Zoltánnal és Nagy Noémivel.

Tuznik Natália, Balog Nella és Balázs-Piri Soma (Fotó: Kondella Mihály)