A hosszan tartó betegség után idén tavasszal, mindössze 41 évesen meghalt Tompos Kátya nevét viselő alapítvány a Facebookon hívta fel a színművésznő és énekesnő barátainak, ismerőseinek, kedvelőinek és ismeretlen jótevőinek a figyelmét arra, hogy megkezdték a működésüket. Miként a bejegyzésükben írják:

,,Kátya távozása betölthetetlen mély űrt hagyott bennünk, telve szomorúsággal, fájdalommal, gyásszal. Nem ennek a posztnak kellene napvilágot látnia ezen az oldalon. De akik közelebbről ismertétek Őt, tudjátok, hogy Kátya a legkevésbé sem szeretné, ha rá emlékezve keserűség töltene el minket. Családja és közeli barátai ezért összefogtak, és az elmúlt hónapokban létrehozták a Tompos Kátya Alapítványt. Kátya szerette volna megosztani a feléje megnyilvánuló, minden képzeletet felülmúló szeretetet és összefogást más, hozzá hasonlóan súlyos betegséggel küzdőkkel. Az alapítvány létrehozásakor ezért úgy döntöttünk, hogy az alapítvány elsődleges célkitűzése Kátya jótékonysági álmainak megvalósítása legyen. Emellett fájó szívvel, de fontos feladatunkként tesszük hozzá Kátya emlékének ápolását is.”

A közleményben azt tudatják, hogy az alapítvány működéséhez kapcsolódó eseményeket és híreket is a közösségi oldalukon fogják megosztani és a záró mondatukban arra kérik a követőiket, hogy tartsanak velük ezen az úton, amelyen valahonnan, valahogyan, de bizonyosan Kátya is kísérni fogja őket.

Kiemelt kép: Tompos Kátya (Forrás: Facebook)