A legjobb családi program. Az árvíz miatt elhalasztott Vasárnapi vásárnapot az októberi 20-ai vasárnapon rendezik meg Tahitótfaluban. A szigetre vezető híd tövében, közvetlenül a Duna partján.

Az évente kétszer, a jószágkihajtás és jószágbehajtás eseményeit idéző családbarát rendezvény felnőtteknek és gyerekeknek is remek program. A kicsik testközelből láthatnak tyúkot, kacsát, juhokat, traktoron húzzák őket körbe (hivatalosan: traktoros poronty fuvarozás), lesz ugrálóvár szalmabálából, lovagoltatás, mesejáték, ringató, körhinta és mindenféle kézműves foglalkozás. A felnőttek a gondosan megválogatott kézművesek és a környék termelőinek árui között keresgélhetnek. Bodzaszörp, somlekvár, gyógyteák, kecskesajtok, öreg terítők és zománcos kuglófforma, sütőedények, bőr- és textiláruk. Kint szokott lenni egy babaruhákat varró hölgy is, hihetetlen kínálattal. Sül a kolbász, fő a gulyás, lesz rétes, lángos és palacsinta.

Szent Mihály: a fény harcosa, a mennyei seregek fejedelme, a lelkek túlvilági kísérője | Magyar Krónika

A népi vallásosságban és hagyományvilágban egyaránt kivételes helyet betöltő Mihály arkangyal alakjához és napjához számos régre visszanyúló szokás és hiede …

Bár már jócskán elmúlott Szent Mihály napja, azért az állatbehajtás nem marad el, meg lehet nézni, ahogy a rackák végighömpölyögnek a hídon. Délután őrtüzet is gyújtanak. A szervezők jó időt ígérnek, legyen úgy. Legyen úgy, mint régen volt.

A kiemelt képet a vásár szervezői bocsátották rendelkezésünkre.