Holnap meghalok (premier: november 7.)

A rossz emlékű Post Mortemre gondolva nem feltétlenül sül ki jó abból, ha magyar alkotók a horrorral próbálkoznak, Cibulya Nikol rendezése azonban talán kiköszörüli az említett csorbát. A Kurta Niké főszereplésével készült alkotásban egy várandós lány visszavonul az erdő közepén fekvő családi nyaralójukba, majd megszállja a gondolat, hogy akárcsak az anyja, ő is épp a 34. születésnapján fog meghalni az ottléte alatt. Azért – hogy enyhítse a félelmét és a magányát – lehívja a féltestvérét és a legjobb barátnőjét, miközben egyre több megmagyarázhatatlan esemény követi egymást.

Változó vadon – Az én Északom (premier: november 14.)

Török Zoltán a lenyűgöző Vadlovak – Hortobágyi mese vagy a Vad Magyarország – A vizek birodalma című alkotásaival korábban már hiánypótló dokumentumfilmekkel jelentkezett. Ezúttal azonban nem hazánk természeti kincseit tárja fel. Évek óta Svédországban él, a családjával rendszeresen túrázik, és közben rögzítette az átalakulófélben lévő vadont, annak állatvilágát. Új rendezésében a barlangoktól a gleccserekig elképesztő tájakra kalauzol el.

Futni mentem (premier: november 21.)

Herendi Gábor már a Valami Amerika trilógiával is bizonyította, biztos kézzel képes megszólítani a nagyközönséget, és valószínűleg nem lesz ez másként új romantikus vígjátéka esetében sem. A történet főszereplője Vera (Udvaros Dorottya), akinek váratlanul meghal a férje, éppen azelőtt, hogy teljesítenék a közös bakancslistájuk utolsó elemét. Úgy dönt, a lányaival váltóban futják le a célul kitűzött maratont; a gyermekei azonban kivétel nélkül magánéleti vagy egzisztenciális problémákkal küzdenek.

Mi vagyunk Azahriah (premier: november 28.)

Hazánk jelenlegi legnépszerűbb popsztárja épp határozatlan időre visszavonulni készül, előtte azonban még a stadionok mellett meghódítja a mozitermeket is. Az előzetes alapján Mazzag Izabella rendezése egy fikciós vagy éppen színészekkel megrendezett jelenetekkel tarkított dokumentumfilm, amely nem csak a fiatal előadó páratlan karrierjét mutatja be, hanem rajongói oldalról is ábrázolja az őt övező fanatizmust.

Kiemelt kép: Változó vadon – Az én Északom (Forrás: Mozinet)