A Cinemira KIDS Nemzetközi Filmfesztiválon olyan filmeket láthat, amelyeket sehol máshol. Emellett kipróbálhatja magát filmesként, valódi castingon vehet részt, tanulhat profi sminkmesterektől, találkozhat Garfield, és az Agymanók szinkronhangjaival is. Ezen felül Tenki Réka és Mátray László színészeket kérdezheti a szakmájukról, tanulhat állattrénerektől, valamint videoklipet forgathat Palya Beával. Az alkotni vágyók leforgathatják saját LEGO-animációs filmjüket, de részt vehet kaszkadőr, filmes tánc, képregényrajzoló, csapófestő, fürdőbombakészítő műhelyfoglalkozáson is. Természetesen a gyermekek sem maradhatnak zenés program nélkül, egy különleges Ringató koncert is lesz a Kristály Színtérben.

Rókus és Rézi című világhírű tévésorozat mozifilm formájában tér vissza, és premier előtt vetítik a Cinemira KIDS-en. A szervezők szeretettel várnak mindenkit a vetítésen és a fesztivál díjátadó ünnepségén is. A vetítés regisztrációhoz kötött, a díjátadó nem.

Rókus és Rézi megmenti az erdőt / 71′ – 2024, Belgium

Időpont: 2024. október 12. szombat 16.00 óra 
Helyszín: Kristály Színtér, Margitsziget

A különleges programok mellett óránként új rövidfilmes vetítések indulnak korosztályokra bontva (3+, 7+, 9+ éveseknek). Az érdeklődők a világ legizgalmasabb, díjnyertes rövidfilmjeiből és animációiból választhatnak.

Egy különleges évfodulóról is megemlékeznek a rendezvényen, hiszen ötvenéves a Keménykalap és Krumpliorr. Az évfodulót egy különleges fagyizós vetítéssel ünnepelhetik meg a résztvevők.

További információk: https://www.cinemira.hu/kids/