Vincze Péter, a rendezvény megálmodója szerint a Balatonon nem szezon, hanem szezonok vannak és egész évben találni olyan programokat, amelyek miatt érdemes a tó mellé leutazni. Idén ősszel a rendezvények száma egy különleges fesztivállal bővül, ahol a házigazda nem más lesz, mint egy gyümölcs, nevezetesen a füge.

„Egy igazi régi álmom valósul meg idén ősszel! Amióta az eszemet tudom, a család szigligeti Kikötő étterme volt mindig az origó, és elképzeltem, milyen lenne egy vízparti helyszínen bemutatni a régió legjobbjait, összefoglalni azt, amit én ma minőségi gasztronómiának nevezek. A sok-sok vendéglátásban töltött évben sok barátot és szakmai kapcsolatot szereztem, így könnyű volt összerakni azt a kiállítói csapatot, akik kezdettől velem együtt hittek a FügeFeszt ötletében. A gasztronómia mellett a kultúra, a zene és az edukáció is szerepet kap a hétvégén: minden érzékszervet megmozgató eseményre készülünk!”

– mondta el Vincze Péter hangsúlyozva, hogy a csapatával szeretnék bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét, olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek, mint ők.

A kétnapos esemény nemcsak a gasztronómia szerelmeseinek szól, hanem a szakmát is megszólítják mások mellett kötetlen beszélgetések és workshopok keretében. Ugyanakkor a laikusok is részt vehetnek izgalmas programokon, lesz például főzőműsor és lesznek koncertek is, utóbbiak közül a legkiemelkedőbb Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra fellépése.

Az eseményről részletes infók a Fügefeszt Facebook-oldalán találhatók.

Kiemelt kép: Hangulatkép arról, mire is számíthatunk a fesztiválon (Forrás: Facebook / FügeFeszt)