Az adás résztvevői többek között arra keresték a választ, hogy miként lehet méltóságteljesen idősödni. A volt tévés a következőket osztotta meg az Agapé asztalánál:

„Az élet ajándék, akkor is, ha nincs átkötve piros masnival, és az évek során, életünk folyamán szépen lassan, óvatosan kell kibontani, hogy ne törjük össze-vissza a csomagolást, mert ez rajtunk is múlik. Egyébként Mark Twain írja, hogy két fontos nap van az életedben, amikor megszülettél, és amikor megtudod, hogy miért. A másik ilyen megfontolandó dolog, hogy minden evilági mulandó. Higgyék el nekem, hogy valamennyien ugyanolyan pucér popsival fogunk elmenni, mint ahogy megérkeztünk. A harmadik dolog, hogy öregségünket, amely szintén ajándék és feladat is egyben, fiatal korunkban alapozzuk meg. Csak fiatalon azt gondoljuk, hogy mindig ilyen okosak, értelmesek, fittek, kívánatosak és boldogok leszünk, és sose halunk meg. Ugye Pál apostol írta a Korinthosziaknak írt első levélben, hogy ne a láthatóra, a láthatatlanra vessétek figyelmeteket, mert a látható mulandók, a láthatatlan viszont örök.”

A teljes adást itt tekintheti meg (az idézett szakaszt 6:25-nél találja):

A Kudlik Júliával készült korábbi interjúnkból kiderül, hogy az egykori műsorvezető televíziós munkát ma már nem vállal, de Szvorák Katalin népdalénekessel két lemezt is készített, és ennek kapcsán, bár ritkán, közönség elé is lép. A teljes interjút alább olvashatja:

Sokak hasznára élni – beszélgetés Kudlik Júliával | Magyar Krónika

Negyven éven át személyes ismerősünk volt, a képernyő közvetítésével valóságos családtagunk, akivel gyakrabban találkoztunk, mint a legtöbb rokonunkkal: Kudlik Júlia neve szorosan összefonódott a magyar televíziózás első évtizedeivel.

Nyitókép: Földházi Árpád