Mint az korábban megírtuk, Budapest idén ünnepli a 151. születésnapját, ugyanis 1873. november 17-én egyesítették Pestet, Budát, Óbudát és a Margitszigetet, a főváros pedig mindig fontos szerepet töltött be a Cotton Club Singers életében, így úgy döntöttek, fel is köszöntik egy duplakoncerttel az Ó, Budapest! című lemezük dalaira fókuszálva.

Egy nap alatt két koncertet is ad a legendás vokálcsapat | Magyar Krónika

Bár a főváros csak november 13-án ünnepli a születésnapját, a Cotton Club Singers jóval előtte felköszönti, az együttes ugyanis október 13-án az Ó, Budapest! című albumát ismét eljátssza, ráadásul egyetlen nap alatt kétszer is.

És ha már az együttes ennyire a szívén viseli a fővárost, ötven tiszteletjegyet ajánlottak a Fővárosi Csatornázási Művek munkatársainak, a belépőjegyek ünnepélyes átadására pedig már sor is került az intézmény Kerepesi úti telephelyén, amelyen jelen volt Szűcs Gabi, Kozma Orsi, Zsédenyi Adrienn (Zséda), Fehér Gábor és László Boldizsár, valamint a koncert házigazdája, Hirtling István. László Boldizsár az eseményen elmondta, hogy így szeretnék elismerésüket és hálájukat kifejezni azoknak, akik a Társaságtól a legtöbbet tették Budapest védelméért. Az átadáson egy minikoncertet is adtak, amelyen az említett „Ó Budapest” című műsorukból a Dunáról szóló dalukat adták elő.

Kiemelt kép: A Cotton Club Singers a tiszteletjegyek átadásakor (Forrás: Cotton Club Singers)