Hazánk legnagyobb fedett koncerthelyszínén, az MVM Dome-ban december 20-án a Blahalouisiana áll elsőként színpadra, akiket a töretlenül népszerű alternatív rockegyüttes, a Vad Fruttik követ majd. A Punnany Massif tavaly megjelent Fel Nem című lemezét mutatja be a Winterfesten, végül a Budapest Park tavalyi szezonját záró Elefánt lesz az első nap utolsó fellépője.

Budapest Park (Fotó: Bódis Krisztián)

December 21-én a legnagyobb név a ByeAlex és a Slepp lesz, akik tíz éve rendszeresen teltházas koncerteket adnak a Budapest Parkban, de előtte sem fog unatkozni a közönség: az estét az Aranyrántotthús-díjas ethno-beat nyolcas, az Aurevoir nyitja.

Senki nem ér többet azért, mert tapsolnak neki – interjú az Aurevoir. egyik frontemberével | Magyar Krónika

Zsámbéki fiatalokból álló etnobeat zenekar – így jellemzi magát az Aurevoir. A népzenei hangzás mellett középkori és reneszánsz dallamokhoz, versekhez is bátran nyúló együttes egyik énekesével, Fejér Mihállyal a zsámbéki szülőházában beszélgettünk.

A fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Margaret Island sem maradhat ki a névsorból, főleg, hogy Minden levegővétellel címmel új lemezzel is jelentkeztek idén. A fellépéseket – akárcsak a Parkban – éjszakába nyúló buli követi és a szervezők további előadókat is ígérnek még a fesztiválra.

Kiemelt kép: Budapest Park (Fotó: Nagy Márton)