„Termőhely plusz szeretet egyenlő nagy bor. Miért? Ha valami kifejezőt szeretnénk, ráadásul grandiózusan, az nem működik a megfelelő termőhely nélkül. De ahhoz, hogy az eredmény hosszú életű legyen, szeretet kell. A szeretet pedig nem más, mint Isten. Az ő lelke ott van mindannyiunkban, csak fel kell ismerni. Ha felismerjük, más emberré válunk, ami az élet minden területén megjelenik” – vallja id. Lőrincz György, a St. Andrea Szőlőbirtok alapítója.
Legidősebb fia, egyben borásztársa ifj. Lőrincz György lapunknak kifejtette: „Egy borásznak az a dolga, hogy a saját termőföldje borát a legmagasabb minőségen megtermelje. Mi egri bort termelünk. Az egri bor kétféle: csillag és bikavér. Nincs több. Szerintem az, hogy elvégezzük a dolgunkat, a Jóisten pedig kipótolja és ilyen gazdagon megjutalmaz érte, nemcsak a mi biztatásunkra, a borvidék, a kollégák biztatására, hanem az egész országért történik. Erősíthet bennünket, hogy higgyünk abban, milyen áldott hely a Kárpát-medence, és a saját értékeinkkel igenis bátran kiállhatunk a világ elé.”
Az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok több rangos szakmai elismerést tudhat magáénak. Többek között elnyerte az Év Pincészete Magyarországon díjat 2025-ben. Ezúttal egy világszerte ismert, három Michelin-csillaggal rendelkező szingapúri étterem tette fel borlapjára a birtok 2018-as és 2019-es Merengő Egri Bikavér tételeit – olvasható a Roadster magazin oldalán.
Az Odette nevű étterem az elmúlt esztendőkben rendszeresen a világ 50 legjobb étterme között szerepelt, jelenleg Ázsia 7. és a világ 25. legjobbjaként tartják számon. Fő profilja, hogy a francia konyha mesterfogásait az ázsiai gyökerekkel összhangban mutathassa be.