Ezúttal immáron hat kategóriában nevezhetünk. A pályázók indulhatnak többek között a táj témakörében, amely a hegyeinket, a völgyeinket, a folyóinkat és a tavainkat ábrázoló egyedi és sorozatfelvételeket és drónfotókat összesíti. Az építészeti kategóriába az építészeti emlékeinket, műemlékeinket, korunk modern épületeit, épületegyütteseit, városrészeinket, köztéri szobrainkat, épületek belső tereit és azokat díszítő alkotásokat megörökítő egyedi és sorozatfelvételek, drónfotók kerülnek. A kultúra tárgykörébe hazai színházi- és táncelőadások, koncertek egyedi és sorozatképei, műtermi és szabadtéri portrék jöhetnek szóba, míg a sportba sportesemények egyedi és sorozatfelvételei, sportolóink életét bemutató felvételek. És lesz külön kategóriája az életképeknek, amely a hazai közösségekben vagy közösségi eseményeken készült egyedi és sorozatfelvételeket, önálló pillanatképeket és streetfotókat foglalja magában.

Az élet fája (Fotó: Horváth Krisztián)

A pályaművek elbírásáról egy hét főből álló szakmai zsűri dönt, amelynek a tagjai a következők: Kaiser Ottó Balogh Rudolf-díjas fotográfus, a zsűri elnöke, Haris László fotóművész, kiváló művész, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja, Szalontai Ábel, Balogh Rudolf-díjas fotográfus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem adjunktusa, Potyó Imre környezetkutató, nemzetközi pályázatokon díjazott természetfotós, a 2020-as Magyarország 365 fotópályázat díjazottja, Csörögi Dóra fotográfus, hazai és nemzetközi pályázatok sokszorosan díjazott alkotója, Rizsavi Tamás fotográfus, a 2021-es Magyarország 365 fotópályázat közönségdíjasa, valamint Kurucz Árpád fotográfus, hazai és nemzetközi pályázatok sokszorosan díjazott alkotója.

A pályázatra október 13-áig lehet beküldeni a fényképeket, minden kategóriában az első helyezett 2, a második 1 millió, a harmadik pedig 500 ezer forintot nyer, de átad a zsúri is egy különdíjat, amelynek értéke 2 millió forint.

További részleteket és az indulás pontos feltételei a Magyarország 365 fotópályázat hivatalos oldalán található.

Kiemelt kép: A tehén (Fotó: Mojzes Péter)