A szervezők a következőképpen fogalmazták meg, kinek is ajánlják, hogy elinduljanak a megmérettetésen:

,,A barátaid már meg sem nyitják a Shazamot, egyből téged kérdeznek? Egyik kedvenc alkalmazásod a Spotify? A Facebook-falad rendre zenei fun factekkel van tele? Gondosan összeválogatott műsorlistáid vannak? Előfordult már veled az, hogy egy frissen talált dalt megmutattál a barátaidnak, és értetlenségüket látva nehezen tudtad nekik elmagyarázni, hogy ez tulajdonképpen miért és mitől olyan jó zene? Ha az előbbiekben magadra ismertél, talán nem árulunk el nagy titkot: vérbeli zenerajongó vagy! Ahogy mi is. Neked, és a hozzánk hasonló zeneguruknak hoztuk létre a Basszus, tudtam! című kvíz sorozatot a Magyar Zene Háza Popkulturális Klubkönyvtárában.”

A nagyjából két órás kvízestekre legfeljebb öt fős csapatok jelentkezhetnek és nem árt, ha haladó szinten járatosak, de legalábbis nem teljesen járatlanok a zene világában. Elsősorban popkulturális, popzenei kérdések kerülnek majd szóba, de azért megeshet, hogy a klasszikus zene is szóba kerül. Az esemény két játékmestere Rácz Miklós és Záhonyi László lesz.

A zene zen háza | Magyar Krónika

Aranyló sajtszelet? Fák között lebegő ufó? Posztmodern pagoda? Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb épülete született meg a Városligetben. A Magyar Zene Háza nem csupán egyszerű épület, hanem nagybetűs építészeti jel – ami után az épített környezet esztétái, a városi lét tudorai oly sokszor sóvárognak. Most megkapták. Megkaptuk

Kiemelt kép: Magyar Zene Háza (Forrás: Facebook)