Két szerfüggő felépülését mutatja be a Filmintézet Inkubátor Programjában készült produkció, Miklós Ádám rendező a következőképpen fogalmazta meg, miért is volt számára fontos ez a téma:

„A fő motivációnk az volt a film készítésekor, hogy a függőről alkotott általános képpel szembe menjünk, vagy legalábbis árnyaljuk azt. A felépülési szakasz érdekelt minket, a lelki út, az önelfogadás. Az, hogy a film egy igazi A-kategóriás fesztiválon debütál Varsóban egy álom megvalósulása. A célunk az, hogy minél több emberhez eljusson a film üzenete; Varsó mindenképp egy nagy lépés efelé. Nemcsak mi készítők, de a szereplők és a Megálló Alapítvány, ahol a film forgott is hihetetlenül boldog!”

Az alkotás másfél éven keresztül mutatja be, ahogyan két szerfüggő felépül. Egyikük, Boróka egy nehéz családi háttérrel rendelkező gimnazista lány, a másikuk pedig Szilveszter, egy fiatal, szexualitásával küzdő férfi, mindkettőjüket a budapesti Megálló Alapítvány foglalkozásain ismerjük meg. Utóbbi rekreációs házát egykori szenvedélybetegek üzemeltetik és olyan innovatív módszereket alkalmaznak terápiás céllal, mint a sziklamászás. A két fiatal is elindul az önfelfedezés rögös útján, valamint szembesülnek szüleikkel való diszfunkcionális kapcsolataikkal, miközben támogatást, megbocsátást és mindenekelőtt önelfogadást keresnek.

A Mélypont érzést hazánkban először a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon láthatjuk, országosan december 5-től lesz látható a mozikban.

Kiemelt kép: Mélypont érzés (Forrás: Vertigo Média)